Cover-uri

După moartea lui Dan Spătaru, mulţi au început să îi cânte piesele. Unii mai bine, alţii mai rău, fiecare cum a putut. La Cerbul de Aur 2009, unul dintre colegii de generaţie a lui Dan, George Nicolescu, a încântat auditoriul cu nemuritoarea melodie Drumurile Noastre.

Tot în anul 2009, Connect-R cântă live într-un concert Drumurile Noastre, iar impreună cu el publicul. Se pare că şi tinerii ştiu versurile melodiilor lui Dan Spătaru.

Reclame

2 răspunsuri to “Cover-uri”

  1. Te iubim, Dan Spataru!

  2. Piesa in original se numeste “Ona noćas neće doći” ( Ona nociaş nece doci – “Ea nu va veni asta seara”), este compusa de renumitul compozitor, producator si dirijor croat Nikica Kalogiera (Nikiţa Kaloghiera), iar textul in croata apartine lui Krste Juras (Kârste Iuras). Piesa in fosta YU a fost cantata de sârbul beogradean Miki Jevremović (Ievremovici), si a aparut pe un single in anul 1978 la casa de discuri Jugoton din Zagreb. Piesa are cateva elemente ale stilului “dalmatin” caracteristic muzicii usoare croate, dar eu cred ca are si elemente din muzica de petrecere greceasca. Piesa a fost foarte difuzata in Jugoslavia la sfarsitul anilor ’70. A fost hit, dar nu a ramas neaparat in memoria fostilor “iugoslavi” ca un mare hit, asa cum este perceput in RO. In Banatul anilor respectivi piesa era cunoscuta de la posturile de radio si tv din fosta YU. Ulterior a aparut in RO in interpretarea lui Dan Spataru si referitor la geneza piesei circulau tot felul de povesti, una fiind cea care ne spunea ca piesa a fost compusa special pt Dan Spataru de catre un bulgar… 🙂 Una peste alta bine ca piesa a bucurat sufletele multor concetateni ai nostri la fel ca alte piese preluate din galeria de mari hituri din muzica din fosta YU. In acest sens am laindemana exemplele pieselor “Fotoliul din odaie” (Mirabela Dauer) si “Zori de zi” (Stefan Hrusca), dar mai sunt si altele. Piesa exista pe YouTube la adresa http://www.youtube.com/watch?v=WzdEXFQpgSM&feature=related

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: